Eberdine van Breemen

Arti-Elvi

Eberdine van Breemen (1980) begon op 8-jarige leeftijd met klarinetlessen in West-Brabant. Zij speelde daar bij verschillende harmonie-orkesten, big band en ensembles.Na de 2-jarige vooropleiding aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, vervolgde zij haar studie aan het ArtEZ- conservatorium Zwolle bij klarinettist Frans de Jong. Zij studeerde hier in 2005 af. Verder volgde ze lessen bij oa Maarten Jensen en Jan Jansen.

Al sinds haar studie is Eberdine zeer actief als docente klarinet bij verschillende verenigingen en muziekscholen. Lesgeven is voor haar een erg leuk, uitdagend en belangrijk onderdeel van haar beroepspraktijk als musicus.

Zij heeft ruime ervaring met het lesgeven aan zowel kinderen als volwassenen, beginners en (zeer) gevorderde leerlingen. Daarnaast is ze ensembleleider van klarinetensemble “Over the Rainbow” te Dieren en leidt ze het jeugdensemble van muziekvereniging Juliana te Almen.

Eberdine werkte mee aan opnames voor verschillende cd’s en aan het educatieve computerspel Mijn naam is Haas met muziek van componist Paul van Vulpen.

Met het inspiration orchestra onder leiding van Peter Kleine Schaars, werkte zij mee aan cd-opnames, een concert in de Melkweg Amsterdam en diverse workshops.

Als klarinettiste is Eberdine actief in verschillende ensembles en orkesten, waaronder het klarinet/cello/piano-trio Nova Komenko en het Zwolse Vers ensemble.